Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för sista derbyt i Z-hallen

På onsdagskvällen spelas det sista derbyt i Z-hallen, någonsin.

ÖIK känner sig inte sentimentala.

– Inte det minsta. Det ska bli skönt, säger Markus Åkerblom.

Länslagen kommer från ett matchuppehåll på tio dagar, och är redo att ta upp jakten på poäng. ÖIK tror sig ha hittat tillbaka på rätt spår efter den senaste bortaresan, men har fortfarande åtta poäng upp till Sollefteå och de sex play off-platserna.

– Vi är absolut på rätt väg. Kiruna var chanslös i stora delar av matchen och vi borde ha haft med oss tre poäng från matchen mot Kalix också. Men vi får ett billigt kvitteringsmål emot oss och då får vi lite pyspunka, säger Markus Åkerblom.

I derbyt har ÖIK revansch att utkräva.

– Det var ju det första derbyt som på något vis blev startskottet på vår jobbiga höst. Nu vill vi visa att vi är bäst i staden.

Derbyt blir det sista som spelas Z-hallen. Ingen i ÖIK tycker det känns särskilt ledsamt.

– Det är det nog ingen som gör. Vi ser fram emot att få spela i den nya arenan, säger Markus Åkerblom.

Brunflo IK ligger på nedflyttningsplats (näst sist i tabellen) med nio poäng upp till säker mark. Och i början av november valde lagets bästa poänggörare att lämna klubben. Kristoffer Pihlqvist finns nu istället i Olofström.

– Det är inget ovanligt att spelare flyttar mellan klubbar med den här nya generationen. På min tid bet man ihop. Men vi som klubb ska ju bygga ett lag på sikt och från grunden. Då ska vi inte ha spelare som inte vill vara här. Det går inte, säger Agne Ericsson, tränare i Brunflo.

Vad måste ni göra för att slå ÖIK?

– Vi måste spela otroligt noggrant och undvika misstag. Samtidigt är det viktigt att vi vågar spela.