Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Ronaldo mot Ibrahimovic

/
  • Två superstjärnor brakar ihop på Råsunda på lördag, när Cristino Ronaldos Portugal ska ge sig i kast med Zlatan Ibrahimovic Sverige.  Foto: Scanpix

Det vore lätt att ta till superlativer när Cristiano Ronaldo kommer på tal. Zlatan Ibrahimovic väljer en annan väg:
– Jag tror inte att det finns mycket att säga om Cristiano, alla vet vem han är.

Annons
Cristiano Ronaldo mot Sverige. Zlatan Ibrahimovic mot Portugal. Superstjärnornas möte är i fokus inför lördagens VM- kval på Råsunda.
Men några större likheter dem emellan ser Zlatan Ibrahimovic egentligen inte.
– Vi är två olika spelare. Han mer ytter, jag mer anfallare. Men han är en spelare på hög nivå, en av världens bästa spelare, säger han.
– Det är andra som får bedöma vem som är bäst. Det är inte jag som ska sitta och säga något om det.
På pappret går det dock att hitta en del likheter.
Manchester Uniteds storstjärna Cristiano Ronaldo är tillbaka i Portugals landslag efter ett skadeuppehåll. Zlatan Ibrahimovic börjar till slut komma över knäproblemen som stört honom under året.
Men framför allt har de stjärnglansen och vinnarmentaliteten gemensamt. Likaså tekniken, snabbheten och förmågan att avgöra stora matcher.
– Det är lite svårt att jämföra eftersom de har så olika positioner. Men utifrån de positioner de har tycker jag att de är bland de bästa spelarna i världen båda två, säger till exempel förbundskapten Lars Lagerbäck.
Klart är att det svenska försvaret kan vänta sig en oerhört tuff uppgift på lördag. Portugals kantspel håller världsklass, inte minst tack vare Ronaldo.
Men den svenska truppen har god koll på vad som krävs för att stoppa stjärnan.
– Det blir tufft, givetvis. Ska jag försvara ensam mot honom i 90 minuter kommer jag att få problem. Det får alla. Det gäller att vi hjälper varandra, framför allt mot honom, säger Mikael Nilsson.
– Det gäller att ta honom innan han får vända upp. Får han ta fart så är han oerhört duktig. Men vi har duktiga försvarare och de flesta har spelat på hög nivå, så de vet hur man tar hand om snabba och duktiga spelare, säger Kim Källström.
Många bedömare håller Ronaldo som favorit till att ta hem den åtråvärda guldbollen, som delas ut i början av nästa år. Men även Ibrahimovics tid kommer, tror i alla fall Milanstjärnan Kakà.
– Ibra? Han är en väldigt viktig spelare. Jag tror att han kommer att vinna guldbollen om ett år eller två, säger brasilianen till Gazzetta dello Sport.
– Men det här året förtjänar Cristiano Ronaldo den för vad han gjorde förra säsongen.

Mer läsning

Annons