Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för LT:s julkortstävling 2019!

Julen närmar sig och för alla målarsugna kommer nu chansen igen att kamma hem pris i LT:s julkortstävling. Tävlingen vänder sig till alla barn i länet upp till 16 år.

Julkortstävlingen är ett samarbete mellan Länstidningen, Jämtlands läns konstförening och Jamtli som i år arrangeras för tjugofjärde året.

Vill du vara med? Reglerna är enkla: Teckna eller måla ett julkort på ett papper i formatet 10x15 cm – vykortsstorlek. Pappret får gärna vara lite tjockare eftersom så många som möjligt av julkorten sedan visas i Jamtlis kafé under december månad.

Det finns fyra tävlingsklasser: 0–5 år , 6–8 år, 9–11 år och 12–16 år. Varje tävlande kan delta med ett bidrag. Viktigt att du skriver namn, adress, telefonnummer och ålder tydligt på kortets baksida för att kunna delta i tävlingen.

Sista inlämningsdag är onsdag den 6 november, det vill säga onsdagen efter höstlovet. Julkorten skickas med post till: Länstidningen, 831 89 Östersund eller lämnas i redaktionens brevlåda på Biblioteksgatan 15 i Östersund.

Juryn utser sju pristagare i varje tävlingsklass. Vinnande bidrag och namnen på de tävlande publiceras sedan i LT. Så många som möjligt av de tävlande bidragen visas upp på Jamtli från den 26 november och prisutdelningen äger rum lördag den 30 november på Jamtli.

Insända bidrag återsänds inte.

För frågor om tävlingen kontakta Gunnel Edvardsson på Jämtlands läns konstförening på 070-2424615.