Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för LT:s julkortstävling

Nu är det återigen dags att plocka fram penslar och papper och skapa fina julkort till årets julkortstävling i Länstidningen. För tjugotredje året arrangeras tävlingen som vänder sig till alla barn i länet upp till 16 år.

Julkortstävlingen är ett samarbete mellan Länstidningen, Jämtlands läns konstförening och Jamtli.

Reglerna är enkla: Teckna eller måla ett julkort på ett papper i formatet 10x15 cm – vykortsstorlek. Pappret får gärna vara lite tjockare eftersom så många som möjligt av julkorten sedan visas i Jamtlis kafé under december månad.

Det finns fem tävlingsklasser: 0–5 år , 6–8 år, 9–11 år och 12–16 år. Varje tävlande kan delta med ett bidrag. Namn, adress, telefonnummer och ålder måste stå tydligt på baksidan för att man ska kunna delta i tävlingen.

Den femte tävlingsklassen är en klass för digitala bidrag som alla åldrar kan delta i, då skickas bidraget via mejl till: julkort.ltz@mittmedia.se

Sista inlämningsdag är tisdag den 6 november, det vill säga tisdagen efter höstlovet. Julkorten skickas med post till: Länstidningen, 831 89 Östersund eller lämnas i redaktionens brevlåda på Biblioteksgatan 15 i Östersund.

Juryn utser sju pristagare i varje tävlingsklass. Vinnande bidrag och namnen på de tävlande publiceras i LT. Så många som möjligt av de tävlande bidragen visas upp på Jamtli från den 26 november och prisutdelningen äger rum lördag den 1 december.

Insända bidrag återsänds inte.

För frågor om tävlingen kontakta Gunnel Edvardsson på Jämtlands läns konstförening på 070-2424615.