Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för årets musikal i Änge

/
  • Josef Wiktorsson från Nälden, Nelly Axelsson, Östbacken, Tim Leffler, Helleberg, Martin Lindgren, Nälden och liggande Viktor Danebäck från Nälden ingår i årets musikal.
  • Nu pågår en febril aktivitet i skolans sporthall för att få allt klart till helgens tre föreställningar.
  • Laila Parnedal jobbar med att få ett snyggt ljus till föreställningen.
  • Josef Wiktorsson får hjälp med sin klädsel av musikläraren Håkan Borgsten.

Varje vårtermin spelar eleverna från Änge skola en musikal för sina klasskamrater. Årets föreställning är den 31:a i obruten följd.

– Det här har blivit en viktig tradition för oss, säger skolans musiklärare.

Annons

I Änge skola har avgångseleverna en tradition att ordna en musikal för sina klasskamrater och allmänheten. I år är det 31:a gången i obruten följd som niorna spelar upp sin föreställning och biljetterna går som vanligt åt som smör i Ängebygden.

– Vi har haft en manusgrupp som under terminen har hittat på handlingen i musikalen, berättar Veronica Grönlund från Alsen, som har en av rollerna. Hon berättar att årets musikal heter "Dimman" och handlar om en familj som är ute på semester i sin båt. Familjen hamnar i tät dimma och strandar så småningom på en ö som visar sig vara bebodd av infödingar som inte är så förtjusta i de objudna gästerna. Åtminstone inte från början. Så småningom blir det dock kärleksförvecklingar mellan familjemedlemmarna och infödingarna och den som vill se hur det hela slutar får bege sig till Änge i helgen.

– Att göra en musikal varje år har blivit en viktig tradition för skolan, säger musikläraren Håkan Borgsten. Pengarna vi får in går till kläder och övrig rekvisita och blir det något överskott så spar vi det till nästa års förställning.

När LT hälsade på under tisdagen var det full aktivitet i skolans sporthall. Alla de 30-tal elever som går i årets niondeklass var fullt engagerade att ordna en smakfull kuliss till musikalen och alla verkade veta vad de skulle göra.

– Det här är jättebra för sammanhållningen i klassen, säger Veronica Grönlund.

Mer läsning

Annons