Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att välja fötterna framför bilsätet

Cykla, gå, springa eller kanske åka kollektivt.
Den här veckan uppmärksammas i hela Europa de där andra färdsätten som inte är bil.

Annons

Hur stor plats tar 40 bilar, 40 gående och 40 cyklar? Genom att rada upp människor och fordon tillsammans för att sedan ta en bild vill Östersunds kommun visa hur stor plats saker och ting tar.

– Målet med bilden är att visa hur stor plats olika transportmedel tar i vår fysiska miljö och hur våra resvanor påverkar stadsbilden och vår livskvalité. Om fler åker kollektivt, samåker eller tar buss och cykel så minskar också luftföroreningar och buller i stadsmiljön säger Mona Modin, ordförande i miljö- och samhällsnämnden i ett pressmeddelande.

Under den här veckan är det den europeiska trafikantveckan . En vecka som är till för att motivera människor att cykla, gå och åka kollektivt i så stor utsträckning som möjligt, skriver kommunen i pressmeddelande. Temat för årets trafikantvecka är Våra gator, våra val och ska uppmuntra människor i de deltagande städerna att själva skapa den typ av stad som de vill leva i, står det i pressmeddelandet.