Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att rösta rött

Alliansen har styrt Sverige i åtta år, nu ser vi vad denna politik har givit det svenska folket. Frågan som väljarna måste ställa sig är : Vill vi ha mer av denna Blåbruna osolidariska politikersoppa.

# Alliansen har sänkt skatterna med 140 miljarder och prisar sig själva och känner sig stolta. Reinfeldt skryter samtidigt med att de lägger många miljoner mer till välfärden än den förra regeringen. Vad de aldrig säger är att : 40 00 färre arbetar i den offentliga sektorn efter Alliansens nedskärningar i skola, sjukvård och omsorg, Vart försvinner våra skatte miljoner ? Jo, ner i fickan på multinationella riskapitalbolag utomlands.

# Den svenska skolan försämras drastiskt, elevernas resultat internationellt är de sämsta någonsin. Riskkapitalister tjänar miljoner på våra skattepengar samtidigt som skolor går i konkurs och segregeras i välbeställda bostadsområden respektive problem skolor i förorterna. Samtidigt som Alliansen ser till att välbeställda grupper i samhället ska få skattelättnader genom RUT bidrag till läxhjälp i hemmet. Reinfeldts åtgärd är betyg från åk 4 och ordningsbetyg.

# I sjukvårdssektorn har antalet vårdplatser minskat under dessa 8 år, samtidigt som Sveriges befolkning ökat avsevärt. Sjukvårdspersonal får slita ihjäl sig, stressen ökar, sjukfrånvaron ökar.

# Konjunkturinstitutet (KI) gör bedömningen att ca 120 miljarder i skattehöjningar krävs för att kunna bibehålla kvalitén i skola vård och omsorg, Ska Alliansen höja skatterna för pensionärerna, eller sänka A kassan, kanske sänka sjukbidragen, det är ju de grupperna som Reinfeldt brukar försämra för. Gå och rösta bort Alliansen den 14 september rösta på Vänsterpartiet vi tänker sätta stopp för vinster i välfärden, varenda skattekrona ska gå till skola, vård och omsorg.

Reidar Lunde Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel