Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagny Westerlund

/

Några veckor efter sin 80-årsdag avled efter en tids sjukdom, Dagny Westerlund, född Olsson.

Annons

Hon föddes i Lakavattnet 1929 och efter en tid köpte föräldrarna ett hus i Tuvattnet. Vid 10 års ålder miste Dagny sin mor vilket gjorde att hennes faster kom och tog hand om barnen i några år. Efter att fastern återvänt hem var det Dagny, då 15 år gammal, som tog över många av hemmet sysslor och sina syskon. Syskonskaran bestod av fem barn varav Dagny var äldst.

Dagny lämnade föräldrahemmet vid 22 års ålder för att gå på Hållands folkhögskola. Hon träffade under den tiden Harry Westerlund som hon gifte sig med och de fick två söner, Bengt och Björn. Dagny var mån om barnen och ägnade stor del av sin tid att se till att de fick en trygg uppväxt. Dagny hade även flera dagbarn i hemmet.

När barnen blev större gick hon en sekreterarutbildning och fick därefter jobb på Östersunds lasarett. Där arbetade Dagny på kansliet med personalbemanning. I alla sina åtaganden visade hon osedvanlig omsorg och plikttrohet. Hon var vänfast och höll kontakt med släktingar och gamla vänner. En stor del av sitt hjärta behöll hon i Tuvattnet där familjen byggde en sommarstuga. Något annat som låg hennes hjärta nära var bärplockning.

För barn och barnbarn var Dagny en förstående och gladlynt person. Hon ställde upp in i det sista för sina barnbarn. Dagnys stora fritidsintresse var att lösa korsord och hon var många gånger den som funderade på olika lösningar i vardagen. Det kunde vara i stort och smått. Hon var kvicktänkt och alert trots sin sjukdom.

Dagny lämnar ett tomrum efter sig hos familj, syskon och många vänner.

Mer läsning

Annons