Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dagny Karlin

Dagny Karlin, född Lundström, avled den 30 oktober 2013. Hon blev 95 år.

Dagny avled vid samma tidpunkt på året som hennes make Ragnar Karlin gjorde 23 år tidigare. Dagny var uppväxt som det sjätte barnet bland åtta syskon. Hennes far avled när hon var endast 13 år och tillvaron var ganska kärv för Dagny och hennes syskon i uppväxtåren.

Hon träffade Ragnar i tonåren och de fick senare tre pojkar, Conny, Hasse och Stig-Arne.

Stig-Arne avled 2008.

Dagny och Ragnar bodde på olika platser i Jämtland men även i Sandviken, Åby, Stockholm och under flera år i Jädraås, Gästrikland. De återvände som pensionärer till Hällesjö, Kälarne, där de totalrustade Dagnys barndomshem och såg fram mot en trivsam och välförtjänt ålderdom tillsammans. Som änka bodde hon kvar där och skötte sig själv med hemtjänstens hjälp ända fram till sin död.

Dagny var en tusenkonstnär. Hon kunde klä om möbler på ett professionellt sätt och sydde själv sina egna och barnens kläder under många år. Även matlagning och bakning var en stor passion och hon hade en fantastisk smak för heminredning. Detta i kombination med en generös gästfrihet gjorde att hon under sitt långa liv fått en stor bekantskapskrets.

Dagny var även känd för sina rakryggade åsikter och hon var aldrig tveksam över sitt ursprung, Ett varmt hjärta som klappade till vänster och en stor personlighet.

Ett glädjeämne i hennes tillvaro var givetvis att barn och barnbarn visat ett så stort musikaliskt intresse och som gett genklang till och med utanför Sverige.

Trots sin höga ålder var hon helt klar i sina tankar och något av en minnesmästare när det gällde att plocka fram episoder och händelser som skett under hennes långa liv.

Hon var dessutom en mycket underhållande och lättsam berättare.

Dagny Karlin sörjs nu närmast av sönerna och deras familjer samt stor släkt och många vänner.

Hasse Karlin