Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dagens Cupprofil onsdag

David Olovsson

1. Vad betyder Storsjöcupen för dig

– Det är ju mest en kollegial grej, man träffas en gång per år och så, det blir ju den grejen man ser fram emot på sommaren, en riktig "get together". Tillbaka till brottsplatsen och umgås med brottslingarna, höll jag på att säga

2. Är det så med domarkåren, att man är väldigt tajta?

– Väldigt tajta.

3. Vad är det bästa med att vara domare?

– Det är att man håller kontakt med en sport man gillar, man kanske har spelat själv eller är skadad och känner att man villa hålla kontakten. Sen är det också att man får vara med och fostra spelare och lär folk saker och ting och man lär föräldrar också.

4. Vad är viktigt att tänka på när man är domare för ungdomar?

– Det beror lite på vilken ålder det är, vilken pedagogik och vilken "approach" man använder mot barn. Dömer man seniorer så kan man inte lära dem så mycket, men är de mindre så kan man oftast styra och ställa ganska mycket.

5. Hur har mottagandet varit, är det mycket gnäll?

– Det är varierande. Det är dock lite ovanligt mycket i år, jag var med om en grej tidigare i dag som kändes lite obehaglig faktiskt. Jag blev totalt överrumplad av en spelare, har aldrig varit med om det, det var otäckt. Jag visste inte hur jag skulle reagera. Men tur att det hände mig, jag är ganska van och varit med i tio-tolv år.

6. Den största äran för en domare brukar vara att döma en final, hur ser du på det?

– För mig är det prestigefullt, men vissa bryr sig inte. Så det skulle vara jättekul om man fick en final. Det är trevligt och känns som en uppskattning från turneringen att man kommer så långt.