Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dagen när allt hände samtidigt

Hoppborg, politiker som gick en rond i ringen och bakluckeloppis.
Årets upplaga av Krokomsdagen hade ett så späckat program att besökarna fick välja godbitarna med omsorg för att hinna med.

Det är elfte gången marknads- och aktivitetsdagen breder ut sig över centrala Krokom.

– Det är alltid sista lördagen i augusti och det har blivit en grej nu. I år känns det som att det är väldigt lyckat även om det har varit bra tidigare år också, säger Peter Grundström.

– Och vädret har ju en väldigt stor betydelse för alla utearrangemang, säger Göte Norlander.

De båda är drivande i Krokoms byförening som arrangerar Krokomsdagen.

Att det är valtider går inte att ta miste på. De politiska partierna tar plats mellan försäljningsstånden och i politikerduellen Politik vid ringside fick kommunens partirepresentanter att kliva in i boxningsringen för en verbal match med Birgitta Svanholm som debattledare/domare.

– Det är ganska naturligt att det blir mycket politik när det är valår och vi har bjudit in dem, säger Göte Norlander.

Men det fanns mycket annat också. Bakluckeloppis, fotoutställning, diverse musikunderhållning och invigning av en utomhusarena är bara några få exempel.

Krokoms byförening jobbar hårt för att hålla Krokoms samhälle levande. Förutom arbete med ett utvecklingsprogram som antogs för två år sedan är Krokomsdagen en av flera aktiviteter på föreningens schema.

– Vi vägrar låta Krokom dö sotdöden utan här gäller det att ge järnet, säger Göte Norlander.