Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dagen då allt kan hända

Andreas och Linda firade bröllopsdagen där och Mikael fick äntligen leka sheriff.
Springmeet, ett möte för riktiga bilfantaster.

Annons

Variation, ett ord som är vigt åt det kära gamla transportmedlet bilen. När Springmeet lät motorerna och karosserna få göra sitt då fanns det ingen hejd. Fram och ut ur garagen plockades spegelblanka veteranbilar, bilar som hade sett sina bättre dagar och bilar som drog blickarna till sig just för att de var något helt annat.

– Ja egentligen så vill jag ju vara anonym men när jag kommer med den här tittar folk verkligen. Det känns lite jobbigt, säger Mickael Engström och brister ut i skratt.

För visst njuter han när han kör gatorna fram i sin äkta amerikanska sheriffbil från New Jersey. 2005 kom den till Sverige och sedan december förra året är det Mikael som står som ägare.

– Jag kunde inte låta bli att köpa den när jag såg den, säger han.

Utstyrseln då, uniformen?

– Jag har inte allt än men lite, säger han och ler stort när han sätter sig i bilen och knäpper på de blinkande lamporna på taket.

Två andra som dagen till ära drog blickarna till sig var paret Andreas Åkerblom och Linda Bernhardsson. När LT träffar dem vid 12-tiden har paret varit gifta i cirka två timmar.

– Vi är biltokiga båda två så vi tyckte att det här var en bra idé, säger Linda.

Klockan tio var vigseln avklarad och då begav sig paret direkt till Springmeet.

Champangen var framdukad, blommorna i bröllopsbuketten var långt ifrån slokande och bröllopsgästerna var uppskattningsvis ett par hundra. För även om det var långt ifrån alla Springsmeet-besökare som önskade paret grattis så blev det i alla fall en och annan som reagerar när det såg texten på bakrutan "Just married".