Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då kommer "Pistvakt" till Östersund

Bered en (skoter)väg för bröderna Marklund. I höst sätts norrländska fenomenet "Pistvakt" upp på Gamla Teatern. Men dessförinnan kommer Kalle Moraeus, Björn Rosenström och många fler.

Det blir en späckad nöjeshöst på Gamla Teatern. Ett tjugotal akter är redan bokade och programmet bjuder både på buskis från "Småstadsliv" till brittiska jazz- och bluesveteranen Georgie Fame. Flera av landets mest folkkära artister är på ingång. Först ut 13 september är Kalle Moraeus som kommer med sitt band Hej Kalle. Veckan därpå, 20 september, får publiken möta sångerskan, imitatören och komikern Maria Möller och hennes band som tänker blanda musikaliska tolkningar med en hel del humor.

– Ofta får man åka till Stockholm för att se de här artisterna, men tanken är att det här ska bli Östersunds egen oas för kulturmänniskor. Vi vill inte satsa på en genre utan en salig blandning, så att det alltid passar någon, säger bokaren Calise Göransson.

Något som lär passa en hel del av länsborna är "Pistvakt". Lennart Jähkel, Jacob Nordenson och Tomas Norström i rollerna som bröderna Marklund, "Sven-E", "Jan-E" och Olle från norrländska Svartlien, har närmast blivit kultförklarade. 22 november spelas teaterföreställningen, som baseras på tv-serien med samma namn, i Östersund. "Pistvakt" har också mynnat ut i en långfilm, skiva och ett rockband med namnet Pjäx Pistols.

– Östersundborna är lyckligt lottade för Pistvaktsgänget kör inte sönder sin grej och det är över tio år sedan de var här sist, säger Calise Göransson.