Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då är Badhusparkens glaspaviljong klar

Upphandlingen med ny entreprenör för glaskonstruktionen till paviljongen i Badhusparken är klar. Kontraktet skrivs nästa vecka och den 21 november ska paviljongen vara klar.

Som LT har berättat i flera artiklar har konflikten mellan Attacus Bygg AB och Östersund kommun medfört att Badhuspaviljongens kafé inte kunnat hålla öppet i den utsträckning som planerat. Kommunen var missnöjd med Attacus glaskonstruktion och valde därför att avbeställa arbetet. Attacus fick däremot fortsatt förtroende att arbeta med resten av paviljongen.

– När glaskonstruktionen är klar kommer Attacus att ansvara för träkonstruktionen ovanpå taket och sen återstår en del eljobb bland annat, säger Bertil Danielsson, gatuingenjör vid Östersunds kommun som berättar att slutbesiktning blir den 21 november. Han påpekar att han i dagsläget inte kan ge något svar på hur mycket fördröjningen kommer att kosta då jurister både från kommunen och från Attacus sida är inblandade.

– Totalentreprenaden låg ursprungligen på drygt två miljoner och det är allt jag kan säga för närvarande, säger han.

I somras ordnades ett provisoriskt tak men fördröjningen av konflikten har resulterat i att Stocketitt, som driver kaféet, förlorat stora intäkter på grund av färre sittplatser.

Andreas Andersson som är arrendator av Stocketitt och kaféet tycker att kommunen har hjälpt till så gott de kunnat och vill inte att någon skugga ska falla över kommunen.

Rent ekonomiskt har dock fördröjning och konflikten inneburit att kaféets budget sprack för länge sedan berättar han.

– Det har blivit ett helt års fördröjning. Vi skulle egentligen ha öppnat den 8 november 2012. Värst var det under vårvintern och vi hade planerat att ha öppet nu under september–oktober. Vi har drabbats rätt hårt, säger Andreas Andersson: