Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cyniska moderater

Socialdemokraterna i Jämtlands läns landsting har under många år tagit ett stort ansvar för länets sjukvård och de behov som finns för dem som mest behöver vården. Det har vi gjort inte minst genom att under de senaste tio åren höjt skatten med 1,30 kronor. Hade detta inte gjorts hade ekonomin i landstinget varit ännu besvärligare. Nu finns en långsiktig plan för god ekonomisk hushållning redan under kommande mandatperiod.

Vi vill inte föra sjukvårdspolitik med multisjuka som under sin sjukdomstid fraktas mellan institutioner. Inte heller vill vi ha en förlossningsvård där blivande föräldrar inte vet vid vilket sjukhus deras barn ska födas. Inte heller vill vi ha ett landsting där föräldrar själva får ta ansvar för sina barns sjukvård eftersom vårdplatser saknas och vård ej ens kan ges i det egna länet. Så vill vi inte ha det!

När våra resurser ej räcker till för de allra mest sjuka och behövande då överskrids tyvärr landstingets budget och detta med god hjälp av den moderatledda regeringen som skickar pengar till dem som redan har och ej till dem som det fattas för. Jämtlands läns landsting behöver mer pengar. Rösta på Socialdemokraterna för mer rättvisa och mer resurser till vården!

Harriet Jorderud (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel