Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cykelvägar i Åre kommun – nu är det dags att gå från ord till handling

Under flera år har de förtroendevalda i Åre kommun nonchalerat frågan om cykelvägar längs med E14, från Mörsil till Duved, genom att inte prioritera frågan utan bara använda tomma ord och gömma sig bakom frasen; Vi äger inte frågan.

Trots ett stort engagemang från kommunens invånare och det faktum att flera dödsolyckor inträffat de senaste åren har politikerna inte på allvar tagit tag i frågan.

Stora delar av vägsträckan har inga alternativa sidovägar där gång- och cykeltrafikanter kan ta sig fram, utan de helt är hänvisade till den hårt trafikerade europavägen, E14.

Västjämtlands Väl kommer under nästa mandatperiod se till att gång- och cykelvägar prioriteras högt upp på dagordningen! För det handlar om att gå från ord till handling, mer verkstad och mindre snack och helt enkelt se till att inte ge sig förrän det blir en lösning.

Man har inte ens lyckats få Trafikverket att förprojektera cykelvägarna under alla dessa år. Vi vet att med en professionell strategi och enveten lobbying går det att fixa cykelvägar från Mörsil till Duved redan under kommande mandatperiod. Detta projekt skulle också kunna kombineras med att bygga säkrare busshållplatser för våra skolbarn och övriga resenärer.

Att även se till att vägbelysningen är tänd när det behövs måste ordnas. Att som exempel ha stora delar av Kallvägen släckt kvällstid är livsfarligt med tanke på alla elever som rör sig mellan Järpens centrum och Källarvägen där de bor.

När vi ändå är inne på infrastrukturen i kommunen vill vi även slå ett slag för att jobba med våra grusvägar, däribland Sällsjö-, Huså- och Nordhallsvägen, som behöver asfalteras. Även här handlar det och om ren och skär prioritering från politikerhåll. Kan man få vägen till Storulvån asfalterad, trots att det där inte bor några bofasta, borde även dessa vägar kunna prioriteras och därigenom bidra till att skapa förutsättningar för utveckling i hela kommunen.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel