Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cykeltjuv slängde cykeln och försökte fly till fots – men polisen sprang fortare

En misstänkt cykeltjuv slängde cykeln och försökte springa ifrån polisen när han stötte på en polispatrull i Östersund under natten.
Men lagens långa arm var snabbare och fångade in den misstänkte.
Hans kumpan – som satt kvar på sin cykel – hann däremot försvinna från platsen.

Polisen larmades om att två män brutit sig in i ett trapphus i centrala Östersund strax före klockan 01 under natten mot måndag. Männen ska ha stulit en cykel och anmälaren kunde lämna ett signalement som en stund senare gav resultat. Då stötte en polispatrull på två personer som färdades på varsin cykel, och männen stämde in på signalementen.

Läs också: Två inbrott på Frösön i helgen – polisen efterlyser iakttagelser

Den ene mannen slängde ifrån sig sin cykel och sprang, men polisen var inte sen med att hänga på språngmarschen och hann ikapp.

Den andre mannen – som valde att sitta kvar på sin sadel – hann däremot få snurr på tramporna och försvinna från platsen.

Läs också: Man släpptes från fängelse – stal bil och körde påverkad till Sundsvall

Den misstänkte cykeltjuven som fångats in fick följa med till polisstationen för förhör och provtagning. Han har erkänt att han stulit cykeln och brukar narkotika och är därför misstänkt för stöld och narkotikabrott genom eget bruk. Mannen är i 25-årsåldern.

Läs också: Anmälare hörde skrik från grannlägenhet – man greps för slag mot kvinna