Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cykelbanor på ÖSK-området

Kommunen jobbar med flera förslag om cykelbanor vid skidstadion och ÖSK-området på sommaren.

Annons

Hur skidstadionområdet i betydligt högre grad ska kunna användas för bred året runt verksamhet ska presenteras i en första rapport i december.

Första informationen om det här gavs på onsdagskvällen under en medborgardialog, dit tiotalet personer sökt sig.

– Jag tror det här har jättestor potential, konstaterade Liselotte Johansson på kultur- och fridsnämndens förvaltning om möjligheten att utveckla cykelsporten i området.

Genom kontakter med aktiva har det framkommit idéer om en teknikbana, en tävlings- och motionsbana och en så kallad "skill course" där man kan träna mer specifik teknik.

I enkäter har många åsikter om att det är för dåliga förutsättningar för sommarträning med rullskidor på befintliga banor som dessutom börjar bli till åren.

Ett nytt ytskikt, som asfaltering, kan bli aktuellt framöver. Man tittar också på förutsättningarna för att asfaltera en uppförsbacke på cirka 500 meter som kan knytas ihop på ett naturligt sätt med annan del av rullskidbanan.

Ett antal åtgärdspunkter för vinterhalvåret ingår också i den kommande förstudien.

En del har påbörjats. Skjutvallen är flyttad en bit för att ge plats åt det nya mediecentret. En snölagringsplats uppges vara på gång.

Att erbjuda bättre förutsättningar för forskning och utveckling av ny teknik är en annan central del i framtidsplanerna.

När det gäller att marknadsföra tidig snö till grupper som vill åka har kommunen en del att jobba på eftersom intresset tycks öka för varje år, enligt vad som framkom på onsdagskvällen.

Att ge sig ut i terrängen efter en titt på spårkartorna är närmast en utmaning för nya besökare och bättre skyltning står högt på åtgärdslistan.

– Ett problemområde är också att det finns jättemycket spår men inte mycket tankar kring hur de ska skötas, säger Roger Edlund, arbetsledare för personalen som sköter spåren.

Planer finns även på ett nytt motionsspår vid Spikbodarna och hundspåren kan komma att ses över.

Med en ny detaljplan hoppas kommunen kunna öppna för fler företag som vill bedriva verksamhet i området. Det förs också diskussioner med Fältjägaren AB om "slakteritomten" eftersom det kan bli frågan om att dra vägen till en ny entré därifrån.

– Vi måste ha större studs på stadion, säger Roger Edlund och det står klart att en tydlig entréinramning till skidstadion i stort sett saknas i dag.