Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Curlingstjärnan talar ut om cancern

Anette Norberg, 47, kämpade med cellgifter och strålning.
Bara de närmsta vännerna visste något om cancern.
– Jag har velat bli bemött som vanligt och leva så vanligt som möjligt, säger hon till Expressen.

Nu när Anette Norberg talar ut om kampen mot cancern har det gått över ett år sedan den upptäcktes.

En knöl i bröstet visade sig vara en cancertumör och en tuff kamp mot sjukdomen tog sin början.

– Jag är i grunden ett kontrollfreak och är van att planera mitt liv in i minsta detalj för att få ihop heltidsjobb, föräldraskap och curling. När jag vet vad jag har att deala med kan jag göra det till 100 procent, men osäkerhet är något jag har väldigt svårt att hantera, säger hon i en intervju med Expressen.

Cellgifterna tog på krafterna och i stället för att berätta om sjukdomen i ett tidigt skede höll Anette Norberg en låg profil.

– Först var jag inne på att gå ut med nyheten i och med att jag är en offentlig person och jag ville undvika att folk spekulerade, men landslagsläkaren som är en personlig vän till mig rådde mig att avvakta och det var klokt att använda de krafter jag hade till att orka med cellgifterna, som jag blev väldigt trött av, säger hon i intervjun.

Den tidigare curlingstjärnan, som tagit både OS- och VM-guld, har varvat ned som aktiv men fanns i vintras med i Viasats OS-team som sände från Sotji.

Inte ens tv-bolaget visste något om hennes sjukdom.

– Sjukhuspersonalen såg till att tidigarelägga behandlingen några dagar så att jag skulle bli färdig i tid för att kunna expertkommentera curling för Viasat under OS, säger hon till Expressen.

Nu är tumören bortopererad och inga spår av cancern finns kvar i kroppen. Anette Norberg har precis kommit hem från Sicilien och inspelningen av den senaste säsongen av "Mästarnas mästare".

– Jag känner att jag vill dela med mig av min historia för att det kanske kan hjälpa andra som är mitt uppe i det just nu. Nu känner jag mig så stabil att jag klarar av att prata om det. Jag tror att jag har haft stor nytta av min mentala inställning att fokusera på det jag kan påverka och min beslutsamhet i att bli frisk, säger Anette Norberg.