Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

CUF ändrar sig om fotografering av majtåg

Centerns ungdomsförbund uppmanar sina medlemmar att gå ut och fota första maj-tåg.
– En kul grej för att lyfta socialdemokraternas zombiepolitik, säger ordförande Hanna Wagenius.

Hanna Wagenius från Bruksvallarna har hamnat i hetluften i riksmedia sedan CUF gått ut med en uppmaning att fotografera majtågen och lägga ut bilderna med taggen #thewalkingred!#. Uppmaningen tolkas som en uthängning av de som deltar i tågen.

– Det är ju absolut inte det som det är frågan om. Jag tycker att det är en rolig idé som dök upp men jag har aldrig sagt att det roliga är att hänga ut någon och det är inte syftet med våra bilder, säger Hanna Wagenius.

Tanken med att fotografera och lägga upp bilderna är att lyfta första maj-tågen är en helt annan enligt Hanna Wagenius.

– Vi vill fota tågen som en symbol för socialdemokraternas zombiepolitik främst inom arbetsmarknadsområdet, säger Wagenius och ger då deras 90-dagarsgaranti som exempel.

– Det fanns ju på 90-talet men då var det 100-dagar. Det var en politisk åtgärd som inte fungerade, den är död och begraven men ändå vill de lyfta den, säger Hanna Wagenius som en förklaring till uttrycket zombiepolitik.

Att Hanna Wagenius själv blir uthängd i olika riksmedia tar hon inte jättehårt på.

– Jag är ganska van att saker vinklas hårt, det är deras jobb ungefär som det är vår uppgift att lyfta politiska frågor. Sen skulle jag uppskatta om de gav hela bilden och vissa ringer ju inte ens upp och låter mig ge en kommentar, säger Hanna Wagenius.

Under onsdagseftermiddagen tog dock CUF tillbaka sin uppmaning att lägga upp bilder på majtågen.

– Som det ser ut så har nazister kapat taggen. De vill använda bilderna för att kartlägga och registrera åsikter vilket är väldigt obehagligt, förklarar Hanna Wagenius.