Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Crusioux tog fjärde raka

4-årige Crusioux fortsätter att vinna.

Under torsdagslunchen kom fjärde raka segern och nu väntar V75.

– Det var en riktigt fin häst, sa körande Ulf Ohlsson.

Amatörtränaren Michael von Krusentierna kör alltid sina hästar själv i loppen.

Han har haft stora framgångar de senaste åren och största segern i år är den med Krusse i Roger N Olssons Minneslopp på Hagmyren. Den segern gav 100 000 kronor.

Men i dag fick Ulf Ohlsson chansen bakom Krusentiernas hästar eftersom han själv är avstängd i två veckor.

Det blev seger med 4-årige Crusioux efter ett lopp i andra ytter som byttes ut till dödens dryga varvet kvar. Sedan tog ekipaget över ledningen halvvarvet kvar och vann utan större problem.

– Han blev så het i andra ytter så därför valde jag att gå i väg. När vi sedan tog över ledningen så slappnade han av. Men han tände till igen när det kom hästar utanför så han var nog inte trött i mål, sa Ulf Ohlsson.

Nu har Crusioux vunnit 7 av de totalt 22 starterna och Krusentierna har länge haft siktet inställt på V75 på Bergsåker ännu nästa helg.

– Jag har frågat Ohlsson om han vill köra även på V75 och det ser ut att bli så. Men jag känner mig ändå lite orolig över att han såg lite trött ut på upploppet i dag. Jag får väl kolla på filmen hur nära det var att han skulle förlora. Men enligt Ohlsson så var det ingen fara, säger Michael von Krusentierna.

En rejäl skräll fixade J.K.Sissela med Laila Karlsson i sulkyn. I ett lopp med många galoppörer satt Laila Karlsson lugn i tredje ytter och styrde på i utgången av sista kurvan. Det blev till slut en ganska enkel seger för 12-åriga J.K.Sissela som därmed tog andra segern i karriären.

– Man känner sig ju lite smått chockad. Men hon kändes riktigt bra i dag, sa en riktigt nöjd Laila Karlsson.

Den tredje hemmasegern fixade Avanti In med Bo Eklöf i sulkyn eftter en offensiv styrning. Det här var andra raka segern och får det 4-åriga stoet slippa P21-lopp framöver.