Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

CRUCIFIED BARBARA "In the red"

Bästa låt: "Lunatic #1"
(Despotz/Playground)

Varje gång man råkar slänga på en platta med Crucified Barbara slås man av samma insikt: jäklar vad bra Mia Coldheart sjunger. Eller insikt och insikt. Det är snarare en uppercut.

Det går inte att vänja sig och Mia Coldheart är utan tvekan en av den nutida svenska rockens absolut bästa vokalister. Hon har ett fantastiskt tryck och ett uttryck som lyckas vara samtidigt kargt och varmt.

På nya plattan rör sig Crucified Barbara ett steg närmare klassisk hårdrock. Visst finns här fortfarande renodlade metalriff, men det känns som att bandet lärt sig att lita på sina låtar och vågar mer, genom att göra mindre. Man önskar att de följde den linjen hårdare. På "In the red" trampar de gasen i botten från första takten. Mer dynamik och större variation skulle göra det här albumet lättare att ta till sig i sin helhet.

Carl Cato/TT

carl.cato@tt.se