Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cromberger (FP) rasar mot landstingsrevisorerna

Tidigare ledamoten Finn Cromberger (FP) protesterar vilt mot att landstingsrevisorerna yrkar på att ingen i förra landstingstyrelsen ska få ansvarsfrihet.
"Jag har gjort allt i min makt", skriver Cromberger i ett pressmeddelande.

Landstingsrevisorernas besked att man tänker föreslå regionfullmäktige att inte bevilja den gamla landstingsstyrelsen ansvarsfrihet ledde på onsdagen till ett extrainkallat regionstyrelsemöte där man förberedde ett svar på kritiken.

Orsaken till revisorernas hårda kritik är att landstinget (blev Region JH efter valet i höstas) under flera år misslyckats med att hålla sin budget.

Regionstyrelsen ska nu enligt ett pressmeddelande försöka nå politiskt breda uppgörelser om ekonomin. Bland annat ser det ut som om den uppmärksammade förändringen av folktandvården (med nerläggningar av flera tandläkarmottagningar runt om i länet) fortsätter med beslut på kommande regionfullmäktige.

Finn Cromberger (FP) satt i den tidigare landstingsstyrelsen. Han rasar mot att hela styrelsen nekas ansvarsfrihet.

"Jag har gjort allt i min makt för att på ett demokratiskt sätt visa att jag har en helt annan uppfattning än majoriteten vad avser landstingets ekonomi och hur den skall förbättras", skriver Cromberger i ett pressmeddelande.

Om han inte skulle beviljas ansvarsfrihet tycker Cromberger att det är dags att ändra på saker och ting.

"Skulle det gå emot mig blir jag väldigt övertygad om att nuvarande system med politiskt tillsatta revisorer i grunden behöver förändras till en modell liknande aktiebolagslagen ", skriver han.