Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cousins

Hello stranger

(Hitverkstan)

Betyg: 2

Jag kan tänka mig att Cousins är ett helt okej ambitiöst liveband, trots att jag aldrig sett dem spela. På deras skivinspelning hörs tyvärr alla skavanker, saker som främst rör själva produktionen. Funkiga basgångar som tar på tok för mycket plats, synth- och gitarreffekter som känns hämtade från minst 20 år tillbaka.

Undantaget är ”I wish”, som nästan funkar med sin trevliga pianoslinga och raka refräng, men likförbannat ska en synthslinga in och få det att låta som ett fånigt musikskoleförsök.

Det blir aldrig storslaget, bara mer högljutt. Det blir aldrig något svettigt eller dansant groove, bara tandlösa försök till soul, disco och rock. Samtidigt som det överdoseras körinfall, det vore intressant att höra en solist bära upp åtminstone en låt.

Cousins som band förtjänar verkligen ett högre betyg, men Hello Stranger är en tafflig produkt att promota sig med. Avslutande Everything visar Cousins i sin mest avskalade form, och när det bara är upp till Lina Nilsson, Erika Nilsson och Johanna Persson syns potentialen.