Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Corroded tonsätter Robinsontrailer

/
  • Rockbandet Corroded, med fyra medlemmar boende i Östersund, gör trailermusiken till Robinson. Foto: Lasse Ljungmark

Att försöka överleva på en öde ö. Hur låter det rent musikaliskt? Hårdrocksbandet Corroded, där fyra av fem medlemmar är från Östersund, tonsätter trailern till dokusåpan ”Robinson Karibien”.

– Vi får en fantastisk exponering, säger gitarristen Fredrik Westin.

Annons

”Let the loneliness begin” – Låt ensamheten börja. Det var den frasen som TV4 fastnade för när årets Robinson skulle tonsättas. I går började trailern sändas på bästa sändningstid. Låten ”Time and again” från plattan ”Eleven shades of black” (2009) är inte specialskriven för tv-programmet, men Fredrik Westin säger att den passar programmet som handen i handsken. Texten och ljudbilden är mörk och tillsammans med sångaren Jens Westins hesa röst blir intrycket väldigt dramatiskt. Fredrik tror därför att man föll för helheten.

– Robinson har ju ett väldigt tydligt koncept och låten var rätt, både textmässigt och musikaliskt. Men vad låten handlar om, det får var och en tolka på sitt eget sätt, säger han, och fortsätter.

– Jens har varit Sveriges mest väl bevarade hårdrockshemlighet. Det är på tiden att folk får upp ögonen för honom.

Bandet Dead by april fick förra året sitt genombrott efter att de haft med sin låt ”Losing you” i reklamen för Robinson. Vad det här kommer att betyda för Corroded kan medlemmarna bara spekulera i.

– Förhoppningsvis får vi spela ännu mer. Vi har alltid älskat det vi gjort, och om folk kan älska det vi älskar så är det fantastiskt, säger Fredrik.

Fotnot: Det är flera länsbor som på ett eller annat sätt är involverade i årets Robinson. Dels fyra Östersundsbor i rockkvintetten Corroded. Dels Ewa Eriksson från Hammarstrand som är en av de tävlande. Även ljudtekniker Robert Egnelius, som är engagerad som tekniker bakom filmkameran, kommer från Hammarstrand.

Mer läsning

Annons