Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Corroded på väg mot det stora genombrottet

/
  • Genomgång av ny låt, Fredrik och Per kollar på texten, Bjarne och Peter kommer överens om hur den skall spelas och Jens gör ändringar på laptopen som inte syns på bilden, eller så kan det vara så att han bygger lego.
  • Jens och Bjarne, det ser inte fullt lika hårt ut att repa med hörlurar, men bra blir det.
  • Peter och Fredrik leker i studion.Den 6 mars spelar Corroded i Vemdalen och i påsk, på själva långfredagen, möter bandet Östersundspubliken.”Vi har kommit till en punkt där vi vill ha rätt nivå och rätt forum. Vi spelar inte på ställen där folk inte vill höra oss”, säger Fredrik Westin.foto: pressbild

Hyllade hårdrocksbandet Corroded, med fyra medlemmar från Östersund, är på god väg mot sitt stora genombrott. Just nu befinner sig medlemmarna i Sundsvall för att spela in sin första fullängdare.
– Det är nu eller aldrig. Vi har jobbat stenhårt, säger gitarristen Fredrik Westin.

Annons

Förra året var framgångsrikt för Corroded. De var bland annat förband åt Mustasch, gjorde en kritikerrosad Sweden rock-spelning och åkte på Englandsturné.

Strax innan jul fick de så sitt efterlängtade skivkontrakt med Sundsvallsbolaget Ninetone Records (som även har Takida i sitt stall).

– Vi har hållit på så länge, en del har spelat i många olika band. Nu har vi alla möjligheter att ta det här hur långt som helst, säger Fredrik.

Första singeln ”Time and again” kommer på Alla hjärtans dag den 14 februari. Ett smakprov på låten finns redan på bandets myspace-sida. Fullängdaren, som än så länge är titellös, beräknas landa i vår. Skivan innehåller elva helt färska spår, men Fredrik tror absolut att fansen kommer att känna igen sig i den tunga, klassiska hårdrocken som blivit bandets signum.

– Det är fortfarande samma människor som gör musiken, men den här gången har vi vågat jobba mer med refränger. Alla i bandet är också mer delaktiga i processen än förut.

Han verkar vara mer än nöjd med den första inspelningsveckan.

– Ja, det har gått makalöst mycket bättre än jag trodde. Men så har vi också repat hårt inför det här.

Vissa har repat hårdare än andra. Inför spelningen på O’Learys i Östersund i oktober i fjol drabbades man av två medlemsavhopp och fann sig plötsligt stå utan både basist och trummis. Östersundsmusikerna Bjarne Elvsgård och Per Soläng blev den stora räddningen, de tvingades repa in hela livesättningen på endast fyra timmar. I tisdags hade de kravet på sig att komma färdiglärda till inspelningsstudion.

– Eftersom vi har haft så lite tid har vi haft väldigt höga krav på Bjarne och Per. Och de har verkligen visat att de klarar av det. Det känns verkligen dynamiskt, alla är jättehungriga just nu.

Man får med andra ord hoppas att 2009 blir ett smakrikt år för Corroded, som fortfarande envisas med att kalla sig för ett Ångeband trots att merparten av medlemmarna hör hemma i Östersund. Men Fredrik tycker inte alls att det är så konstigt; både han och Peter jobbar där och veckopendlar från Ås och Brunflo.

– Vi har replokalen i Ånge också. Grunden i bandet finns fortfarande där.

Mer läsning

Annons