Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Commander Crowes segersvit sprack

/
  • Triton Sund vinner knappt mot Commander Crowe i årets svenska mästerskap på Åbytravet. Foto: Lars Jakobsson

Efter 23 raka tog segersviten slut för Commander Crowe. Triton Sund, med Örjan Kihlström i sulkyn, lyckades besegra segermaskinen med en nos tillgodo.
– Givetvis känns det surt att förlora, sade Johnny Takter.

Annons
Årets SM på Åbytravet var hetare än på mycket länge. Alla såg fram emot fajten mellan obesegrade Commander Crowe och nya stjärnan Triton Sund. Och vilket rafflande lopp det blev.
In på upploppet kom de båda hästarna sida vid sida. Commander Crowe, som tvingats trava utvändigt om ledaren, hade ett litet övertag men Triton Sund närmade sig decimeter för decimeter. Ungefär 75 meter före mål kämpade Triton Sund till sig ett litet övertag, men Commader Crowe kontrade tillbaka och det skilde bara ett par centimeter.
– I sista kurvan kändes min häst fortfarande pigg och då var jag nog rätt säker på seger. Men Triton fick ge sitt yttersta och jag är mycket imponerad av Commander Crowe, sade Örjan Kihlström.
Triton Sund kostade på sig en kortare galopp i starten men fick ändå en bra position som fyra i andraspår.
– Jag krävde för mycket helt enkelt, men han ställde sig snabbt i trav igen och tappade inte så mycket. Sedan hade vi turen på vår sida när inte Commander Crowe kunde få ledningen mot Quarcio du Chene, det blev en jobbig löpning för honom då, säger Kihlström.
Segertiden för båda var 1.13,2/2640 m auto, löpningsrekord med nio tiondelar.
En supertid med tanke på tuffa yttre förutsättningar med regn, blåst och kladdig bana.
– Det är klart att det känns surt att förlora. Men samtidigt måste jag vara väldigt nöjd över hästen, Commander Crowe gjorde ett topplopp och det var ju inte mycket som skilde, sade Johnny Takter som vunnit 21 av 23 lopp med femåringen.
Commander Crowe kan få ett revanschmöte redan om två veckor på Jägersro i Müllers Memorial. Båda tränarna, Petri Puro (Commander Crowe) och Stefan Hultman (Triton Sund), har skrivit in loppet i kalendern.
I SM för ston blev det en ny andraplats med minsta möjliga marginal för Halmstadstränaren Petri Puro.
Peter Ingves ledde med favoriten Fama Currit men på upploppet kom Soraya Laday loss på open stretch och kunde passera Puros häst.
Jörgen Sjunnesson körde 81-oddsaren och var inte lika överraskad som de flesta andra.
– Nej, hon är ju bra när det blir sådana här rygglopp. I sista sväng såg jag att Ingves började bli lite orolig i sulkyn och då trodde jag nog på lite chans, sade Jägersrokusken.
J I sista kurvan kändes min häst fortfarande pigg och då var jag nog rätt säker på seger. Men Triton fick ge sitt yttersta och jag är mycket imponerad av Commander Crowe.
Örjan Kihlström

Mer läsning

Annons