Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Commander Crowe är en vinnare igen

/
  • Commander Crowe är tillbaka på tronen. Tillsammans med Peter Ingves slog man tillbaka motståndarna i C.L.Müllers Memorial på Jägersro.  Foto: Burt Seeger

Commander Crowe är tillbaka som en vinnare igen. Efter att ha fått segerraden bruten efter 23 raka segrar i SM senast tog den väldige fuxen hem C.L.Müllers Memorial på Jägersro – nu med Peter Ingves i sulkyn.
– En skön seger, det underlättade mycket när vi fick ledningen och det hade jag hoppats på också, sade hade.

Annons
Ingves fick chansen sedan Commander Crowns ordinarie kusk Johnny Takter blivit skadad efter en olycka på Åby för en dryg veckans sedan.
Och Ingves, som jobbar hos hästens tränare Petri Puro i Halmstad, gjorde inget misstag.
På förhand såg loppet ut att bli en rysare, men det blev inte så dramatiskt då Örjan Kihlström valde att gå ned i fjärde invändigt med Triton Sund.
Det var just det ekipaget som besegrade Commander Crowe i SM. Samtidigt hamnade franske LAmiral Mauzun utvändigt om Commander Crowe och orkade inte riktigt utmana till slut. Den franske hästen gick dessutom med skor vilket var ett minus.
– Jag visste att Commander Crowe skulle kunna öppna bra och jag får fundera över matchningen. Det kan bli aktuellt med starter över kortare distanser, vi får se. Han är fräsch och fin, så det blir nog aktuellt med fler starter framöver, sade Petri Puro.
Italienske Giuseppe Bi spurtade vasst och blev tvåa, slagen med en halv längd. Triton Sund blev fyra och var aldrig med chans efter en passiv styrning.
V75 International skulle bli en munsbit för storstjärnan Russel November, tränad i Holland av Hugo Langeweg, men det blev inte så. I stället slutade loppet med en rejäl skräll när Debbie Brodda och Björn Goop kunde vinna trots sista 800 meterna utvändigt om storfavoriten.
Hugo Langweg J:r bakom Russel November fick förvisso öppna hårt för ledningen, men det var ändå förvånande, och det gick ett sus bland publiken, när Debbie Brodda kopplade greppet på upploppet.
– Hon kändes väldigt bra både inför och i loppet. Visst, jag hade stor respekt för Russel November, men det kändes ändå rätt att gå fram och utmana. Och in mot upploppet kändes min häst väldigt stark, sade Björn Goop.
Debbie Brodda tränas av Stig H Johansson och med tanke på insatsen på lördagen så kan det bli en fortsatt rolig höst för det femåriga stoet. Segern var värd en halv miljon kronor och var en mycket svårknäckt nöt för V75-spelarna.
Segermaskiner går alltid hem och Kalmar-tränaren Fredrik Persson har en riktig topphäst i Chimall T.T., som tog sin sjätte raka seger. Chimall T.T. krossade motståndet från utvändigt ledaren och travade 1.13,4 över full distans. Fredrik Persson kan helt klart vara ett hett namn för "Årets komet 2008" efter imponerande framgångar.

Mer läsning

Annons