Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Comebackande Zäta siktar mot OS

Ryggskadan skapar rubriker.

Trots det står OS som ett fast mål för Henrik Zetterberg.

– Det siktar han berghårt på, säger "Zätas" agent Gunnar Svensson.

Henrik Zetterberg missade 11 matcher på grund av skada innan nattens comeback.

Mot Florida visade han vägen med ett mål i Detroits 4–3-seger.

– Skönt att komma tillbaka och få en bra start direkt, säger Zetterberg enligt ESPN efter att ha spelat nästan 21 minuter i comebacken.

Gunnar Svensson, erfarne agenten som har funnits vid "Zätas" sida hela vägen från tiden i Timrå till stjärnstatus och kapten i Detroit Red Wings, hoppas att ryggproblemen inte ska stå i vägen för OS-spel med Tre Kronor i Sotji.

– OS siktar han berghårt på, men det finns inga garantier. Det är en sak med ett finger, annat med rygg, knän och axlar, säger Gunnar Svensson.

De signaler Gunnar Svensson fått från "Zäta" är att han sparar en eventuell operation till efter säsongen, för att kunna spela säsongen ut och vara med vid OS i Sotji.

– Han har lite problem, men menar på att det har blivit bättre sista tiden och att det nu får bära eller brista, säger Gunnar Svensson.

Även om Henrik Zetterbergs ryggproblem fortsätter att vara en följetong kan det bli svårt för Detroit att stoppa honom från OS.

– Är det ett 50/50-läge, att han är "okej men ändå inte", tror jag att Detroit har svårt att sätta ned foten. Då handlar det om vad Henrik vill göra, säger Gunnar Svensson.

OS i Sotji invigs 7 februari.