Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Comeback för Abeba Aregawi

Diamond League-premiären i Doha innebär det riktiga startskottet för friidrottarnas utomhussäsong. Då passar Abeba Aregawi på att göra comeback.

– Vad jag har hört från Etiopien så har träningen gått bra, säger förbundskapten Karin Torneklint.

En sliten Abeba Aregawi avbröt fjolårets utomhussäsong på grund av en lårskada och valde sedan att också stå över inomhussäsongen. Men nu är den 24-åriga medeldistanslöparen redo för comeback på 1 500 meter i Diamond League-galan i Doha. Där ställs Aregawi bland annat mot Nederländernas Sifan Hassan, som snodde EM-guldet före svenskan i somras.

Rapporterna från Aregawis träning i Etiopien har varit positiva, men först nu testas var hon verkligen står.

– Abeba har ju inte tävlat på länge och det är svårt att bedöma hur formen är, det ska bli spännande att se var hon befinner sig. Det är framför allt viktigt att se att hon inte har ont, säger Karin Torneklint.

I längdhoppsgropen ska Erica Jarder försöka visa att vinterns byte av hoppteknik har gett resultat. Förbundskapten Torneklint är inte orolig, trots Jarders misslyckande i inomhus-EM i våras.

– Jag tycker inte att hon är ett frågetecken. När jag ser henne så ser hon fysiskt sett väldigt stark och atletisk ut. Det är bara en fråga om när det kommer att visa sig i resultatlistan att hon har blivit bättre, det vore kul om hon kunde hoppa över 6,70 och därmed ta kvalgränsen till VM.

Det tredje svensknamnet att hålla ögonen på i Qatar är spjutkastaren Kim Amb, som hade problem med höger axel förra året. Precis som Aregawi avbröt han säsongen i förtid.

– Han har jobbat hårt för att det ska bli bra i axeln, men det har varit lite av och till med känningar. Peppar, peppar – jag hoppas verkligen att det känns bra nu, säger Torneklint.