Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cobra Vici ett framtidsnamn?

När Östersundstravet körde breddtävlingar visade Olle Carlsson upp en potentiell stjärna.
– Han har väldigt många rätt, säger Olle om Cobra Vici.

Första starten i karriären löste Cobra Vici på ett utmärkt sätt.

Trots ett lopp utvändigt ledaren vann den treårige Orlando Vici-sonen mycket enkelt. Segertiden blev 20,1/2140 på en något tung bana.

Olle Carlsson har haft stjärnor som Candle Lights, Top Guard och senast Ed You, bara för att nämna några. När han säger att en häst har något extra är det förstås intressant.

– Mycket kan hända, men det är en häst som har lite extra i sig. Han har väldigt många rätt den här och lägger mycket mark under sig, säger Olle Carlsson och fortsätter:

– Vi är rätt lika jag och Robert Bergh i att vi gillar Orlando Vici. Det här ska bli intressant.

Breddloppsreglerna betyder bland annat att kuskar som kör visst många lopp på ett år inte får vara med. Då passade andra förmågor på att kliva fram.

Rikard N Skoglund, 25 och Martin P Djuse, 22, var två unga kuskar som tog två segrar var. Skoglund passade på att visa upp sin nya andelshäst, Danish Carrie.

Trots en liten startgalopp flög Danish Carrie förbi övriga fältet på upploppet. En fin prestation och Skoglund deklarerade stolt att det fanns andelar kvar.

– Hon visade fantastisk speed och jag har sällan åkt så fort som där i kurvan, säger Rikard N Skoglund efter segern i V5–5.

Inom V5-ramen blev det ytterligare två hemmasegrar. Leif Svensson styrde K.A. Vat till vinst och Lars-Åke Svärdfeldt tog hem lärlingsloppet, V5–3, med Exotic Tooma.

– Det är mig de satsar på, skojade Wången-läraren efter att ha besegrat många av sina adepter i loppet.