Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Clooney trivs i länet – smälter för länets snöklädda vidder

/

George Clooney är nöjd och glad efter sina fyra första dagar på jämtländsk mark. Det uppger Moa Westeson producent på SF.

– Vem trivs inte i Östersund och Jämtland? säger hon glatt.

Annons

Inspelningen av ”The American” har hittills flutit på bra för skådespelarna, regissören Anton Corbijn och hans erfarna svensk/italienska filmteam där totalt 95 personer ingår.

– Det har gått toppen. Alla har det så bra och är så nöjda, även Clooney, säger Moa Westeson, som också berättar att Corbijn är duktig på att skapa en god stämning och få alla att slappna av.

En del planer har ändrats på vägen, scenen där Clooney står lutat mot relingen till bilfärjan från Isön till Norderön spelades till exempel in tidigare än tänkt. Bengt Landén, ansvarig för länets isvägar, tror att det beror på att man låg så bra till tidsmässigt med de övriga scenerna.

Vädret har hittills inte ställt till med några problem uppger Westeson. Alla har anpassat sig och också klätt sig efter väderleken. Man har inhandlat drösvis med pälsmössor, tumvantar och ullunderställ. Moa öser också beröm över de lokala medarbetarna.

– Vi är otroligt nöjda med all personal från länet, alla är ambitiösa, proffsiga och på gott humör. Det är en fröjd att få jobba med dem. Sammansättningen av folk är lyckad och det hoppas vi få se i slutresultatet, säger hon.

Den 17 september kan vi bedöma själva. Då har ”The American” svensk premiär.

Mer läsning

Annons