Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Clooney-film får inga pengar

Inte ens Hollywoodstjärnan George Clooney får allt han pekar på. Östersunds kommun säger nu nej till sponsring av hans nya film, regisserad av Anton Corbijn.

– Vi bedriver ingen välgörenhet, säger Bengt Marsh.

Annons

Östersunds kommun kommer mest troligt inte att bidra med några pengar till produktionen av filmen ”The american” med George Clooney i huvudrollen. Kommundirektör Bengt Marsh uppger att det beror på att kommunens företrädare inte nått någon framgång i diskussionen med SF, Svensk filmindustri.

– SF har sina önskemål, men vi ställer motkrav. Självklart inser vi värdet i att en stor skådespelare kommer hit, men vi vill utnyttja det i ett strategiskt marknadsföringssyfte, säger Marsh.

Förra veckan skickade SF ett brev till Östersunds kommun där de bad om ekonomiskt bidrag vid en eventuell filminspelning. Detta för att Sverige ska visa sin goda vilja som filmland. Men Östersund visar sig alltså vara mer svårflörtad än så.

– Vi vet ju faktiskt inte ens om det är fler städer än vi som har fått den här förfrågan. Men vi är fortfarande öppna för fortsatta diskussioner, säger Bengt Marsh.

På SF kan man fortfarande inte lämna någon information om Corbijn och Clooneys planer på att gästa Östersund överhuvudtaget.

– Det är samma status som förra veckan. Vi vet ingenting om det ännu, kommenterar Helena Stenberg.

”The american” handlar om en lönnmördare (Clooney) som efter ett misslyckat uppdrag i Sverige drar sig undan i en liten italiensk by. I filmen syns även skådespelarna Thekla Reuten och Bruce Altman.

 

Mer läsning

Annons