Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Claes Dellsand

Claes Dellsand, Frösön, har lämnat oss efter en lång sjukdomstid. De sista två veckorna fick han en mycket god vård på Östersunds sjukhus, avd 14, där han stilla insomnade den 16 mars.

Han var född i Järvsjöby, Vilhelmina, och började 1943 som volontär vid Västerbottens regemente. I Umeå träffade han sin livskamrat Vivi-Ann.

1965 flyttade han till Stockholm och tjänstgjorde i tre år inom försvarets materielverk. Sedan 1968 hade Claes sin uppgift i Östersund där han tjänstgjorde inom olika befattningar vid Milostaben och materielförvaltningen, MFNN. 1980 utnämndes han till överste och chef för Milostaben.

Claes var mycket mån om sin familj, hustru Vivi-Ann, Yvonne, Mikael och Tommy med respektive och barnbarnen.

Claes vistades gärna i naturen för att fiska eller gå långa fjällturer efter bär. Hemma snickrade han ofta och gärna och byggde 1998 en friggebod på kolonilotten i Odensala. Claes var omtyckt, positiv och hjälpsam och hade många vänner. Han var engagerad i Rotary och blev Paul Harris Fellow.

Vi saknar honom väldigt mycket.

Familjen