Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Citronpepprig kyckling med mangosås

Hett, starkt och gott!

Annons

4 personer

Det behöver du:

500 gr kycklinglårfilé (el kycklingfilé)

1 msk kinesisk soja

2 msk rapsolja

1 msk citronpeppar

Mangosås:

3 dl crème fraiche

2 pressade vitlöksklyftor

1 msk het mango chutney

0,5 tsk svartpeppar

Så här gör du:

Blanda soja, olja och citronpeppar till en marinad. Vänd runt kycklingen i marinaden och låt marinera minst 1 timme, helst över natten. Lägg kycklingen i ugnssäker form och stek mitt i ugnen (200 grader) cirka 30 minuter. Blanda under tiden crème fraiche, vitlök och mango chutney i en kastull och värm upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris (gärna basmati) och sallad.