Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cirkör kan få teaterkritikernas pris

I våras spelade Cirkus Cirkörs "Limits" för tre utsålda salonger i Östersund. Nu kan Tilde Björfors och Cirkör få teaterkritikernas pris.

Varje år röstar Svenska Teaterkritikers Förening fram sina favoriter för året som gått. Nominerade uppsättningar 2016 är "Falla ur tiden" i regi av Suzanne Osten på Dramaten, Figaros bröllop i regi av Peter Stein på Malmö Opera samt Tilde Björfors och Cirkus Cirkör för uppsättningarna "Limits" och "Satyagraha" på Folkoperan. "Limits" spelade för tre utsålda salonger på Storsjöteatern i Östersund i våras. Cirkusdirektören och regissören Björfors nomineras för att hon "med bultande cirkushjärta spridit hopp, värme och medmänsklighet i en mörk samtid." Anton Graaf, nycirkusartist från Järpen, är en av artisterna i ensemblen.

LÄS OCKSÅ: Vad minns du av kultur- och nöjesåret 2016?

Till Barn- och ungdomsteaterpriset 2016 nomineras Charlotte Engelkes för "Guldet" på Stadsteatern Skärholmen samt uppsättningarna "Papper – en ordlös saga om livet" i regi av Bernard Cauchard på Marionetteatern och "Filifjonkan som trodde på katastrofer" i regi av Ada Berger på Malmö Stadsteater/Dramaten.

Hur teaterkritikerna har röstat offentliggörs i slutet av januari. Då offentliggörs också vem som får danspriset som utses av en jury.

LÄS OCKSÅ: Säkert! släpper sömnig singel och återupptar bloggandet