Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

CHRISTOPHER OWENS "A new testament"

(Turnstile/Universal)
Bästa låt: "Nothing more than everything to me"

Det största avtrycket som Girls gjorde under sin korta karriär var den utmärkta singeln "Lust for life" med tillhörande musikvideo. På två minuter och 25 sekunder lyckades Christopher Owens och Chet "JR" White sammanfatta hela ungdomen - dessutom var ju melodin ljuvlig.

På sitt andra album under eget namn går Owens tillbaka till det som gjorde Girls så bra. Man kan säga att det är en betydligt enklare skiva än solodebuten "Lysandre" och i det här fallet är enkelt lika med bra.

"A new testament" är en extremt otrendig skiva och det är precis det som gör den så fin. Christopher Owens smyckar sina poplåtar med körer och countrygitarrer och döper dem till sådant som "I can't live without you" - det gör att de låter extremt levande och varma i en tidsålder där topplistorna består av musik som är skapad av kalla maskiner.

Linus Brännström/TT

linus.brannstrom@tt.se