Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christer Morberg

/

Fotograf Christer Morberg har avlidit i en ålder av 59 år.

Annons

Han var född och uppvuxen i Östersund. Han hade i unga år bestämt sig för sitt yrkesval – han skulle bli fotograf. Redan som 14-åring fick han sina första bilder publicerade i Östersunds-Posten. Så snart han avslutat skolgången fick han anställning hos Hallings Foto. Han blev en av de erkänt duktiga och yrkesskickliga Hallings pojkar. Han var knuten till Östersunds-Posten i stort sett hela sitt yrkesverksamma liv.

Under några år drev han också egen fotofirma med uppdrag för reklambyråer, tidningar och företag. Han återvände sedan till Östersunds-Posten med fast anställning från år 1977 och arbetade där tills han för några år sedan drabbades av sjukdom och inte längre kunde fortsätta att arbeta som fotograf.

Christer var glad och humoristisk och levererade ofta skämtsamheter, som gjorde honom till en lättsam person att umgås med. Han tyckte också mycket om barn, vilket ledde till att han under årens lopp producerat många underbara barnporträtt till vänner och bekanta, förutom mängder av bilder på sina egna barn.

Christer sörjs närmast av sonen Peter med hustru Lisa och en månad gamla barnbarnet Mira, dottern Anna och sonen Carl, mor Ingrid och broder Ulf med familj samt övrig släkt och vänner och före detta arbetskamrater.

Mer läsning

Annons