Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christer Fuglesangpå frimärken i höst

Christer Fuglesang och hans rymdfärd 2006 blir motiv på frimärken i september.

Annons

– Det är jättespännande och känns som en stor ära att komma på frimärke. Posten har gjort ett mycket bra urval bilder från rymdfärden, sa Christer Fuglesang efter mötet med Posten frimärkens chef Britt-Inger Hahne, designchef Stina Olofsdotter och formgivaren Eva Wilsson.

Frimärksutgåvan innehåller fem motiv varav ett offentliggörs nu. Övriga motiv släpps närmare utgivningsdagen den 24 september. I anslutning till denna firas också Frimärkets dag över hela landet – denna gång i en särskilt upprymd stämning.

Christer Fuglesang berättade att frun var den första person som fick veta att han ska bli frimärksmotiv. Första breven med de egna frimärkena ska han skicka till barnen, men det får bli via Sverige eftersom familjen bor i USA.

Frimärkena har formgivits av Eva Wilsson och graveras av Lars Sjööblom och Martin Mörck. Tryckning kommer att ske i kombination ståltryck och offset och förpackningen är häfte med 10 frimärken och 5 motiv. Valören är för inrikes brev. Utgivningsdag är den 24 september 2009.

Mer läsning

Annons