Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Christer for president!

Landstingspolitikern Christer Siwertsson (M) är en av länets flitigaste debattörer. Hans favoritämne är att berätta om landstingets socialdemokratiska ledning som väljarna – detta undermåliga släkte – envisas med att ge nytt förtroende, trots att de inte ens skulle fixa att driva en enkel cykeluthyrning för tyska sommarturister.

Har Christer Siwertsson eller hans partikompisar i Östersunds fullmäktige motionerat om behovet av att rusta upp den kommunala vattenreningen på grund av en besvärlig parasit som heter Cryptosporidium och kan orsaka oreda i människors magtarmkanaler? Det var nämligen lätt att få det intrycket när man läste Siwertssons senaste i torsdagens LT. Men nu är det inte bara så att den moderata landstingstorpeden har skärskådat svagheterna i VA-systemet långt före alla andra, han är rent av synsk.

Siwertsson skriver att ”vattenledningssystemet, med tillhörande reningsverk behöver en rejäl uppdatering” och att dessa investeringar borde ha prioriterats före byggandet av ett ”torg som närapå ingen vill ha och i tillägg mångmiljonbelopp på sportarenor”.

För kommunledningen återstår nu bara en sak att göra: Dra det yttersta ansvaret och avgå!

Den 26 november i år meddelade Östersunds kommun att dricksvattnet kan vara förorenat. Den 12 december 2007, alltså nästan tre år tidigare, beslutade fullmäktige att anta den reviderade planen för Stortorget. Tänk om kommunledningen lyssnat på den framsynte Siwertsson och i stället satsat pengarna på en förbättrad vattenrening – då hade vi sluppit det här parasiteländet. På fullt allvar.

Efter vattenskandalen har Christer Siwertsson tveklöst seglat upp som en kandidat att efterträda Ewert Ljusberg som republikens president. Siwertsson anade parasithotet åratal före alla andra. Detta är mannen som kan se runt hörn. En drömledare i alla samhällen.