Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chords - på fel plats

/

Sedan i våras har Klubb Labra huserat i O’Learys lokaler och försett östersundarna med hiphopmusik. I fredags var det dags igen, och nästan allting stämde. Klubb Labra, O’Learys och hiphop ... Men vart var östersundarna? Skåne-rapparen Chords fick spela inför en halvtom lokal.

Annons
Trots det stundtals svaga publiktrycket var humöret på topp på scenen. Chords har nyligen flyttat till det stora landet i väst och kvällen i ära var hans första kväll på en scen sedan tre månader tillbaka. Bakom sig hade han sin DJ, Moe, som gjorde allt för att hålla stämningen uppe. Sällan har det skådats hur någon så långt bak tagit så stor plats. Bredvid sig, skönsjungande Jeppe Körsbär, vars funktion är att fylla i texterna när Chords får slut på luft. Framför sig hade Chords två rader av glada 18-åriga pojkar och enstaka flickor. De första två raderna är med på varenda vink, och ser ut de upplever deras första julafton med sprit. Bakom dem är det sporadiskt utspridda huvudgungare.
Lite synd är det att Chords inte spelar de låtar många kommit för att höra, utan väljer istället att köra större delen av nya skivan. Det smäller inte riktigt till förrän Moe släpper nålen på förra årets stora hit “On the grind".
Rappen sitter som den ska och Chords är en charmig skåning, absolut. Tyvärr var det kanske fel tid på fel plats för att detta ska bli en spelning att minnas.
När “Luckiest man alive" ska till att börja, drar Chords upp en lycklig kille från publiken till scenen. Killen hade omsorgsfullt ritat en t-shirt med låtens namn, och fick hiphopdansa med sin idol i tre minuter.
- Annonseringen om att “Timbuktus sidekick" skulle uppträda kan inte ha varit övervägande för många. Dessa affischer har prytt hela staden, förutom just utanför krogen ifråga. Kanske för risken att personen ifråga kan få syn på den?
J Rappen sitter som den ska. Tyvärr var det kanske fel tid på fel plats för att detta ska bli en spelning att minnas.

Mer läsning

Annons