Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chokladtryffel med pepparkakskross

Mums till adventsbordet.

Cirka 30 stycken

Det här behöver du:

1,5 dl grädde

25 g smör

250 g hackad mörk choklad, 70 %

8 pepparkakor

Så här gör du:

Koka upp 1,5 dl vispgrädde och 25 g smör i en kastrull. Låt svalna något. Rör ned 250 g hackad mörk choklad, gärna 70-procentig och rör om tills smeten blivit blank och slät. Låt svalna i kylen cirka 1 timme. Krossa 8 pepparkakor till småsmulor. Forma chokladsmeten till runda bollar och rulla i kaksmulorna. Förvara i kylen till servering.