Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chokladtryffel med glögg och mandel

Chokladtryffel med en skvätt glögg som smälter i munnen. Chokladtryffeln rullas sedan i hackad mandel.

60 st

Det här behöver du:

250 g mörk choklad

0,5 vaniljstång

1 dl vispgrädde

3 msk honung

50 g smör

1 msk glögg

100 g hackad mandel

Så här gör du:

Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda grädde, vaniljfrön, vaniljstång och honung i en kastrull. Koka upp, ta kastrullen från värmen och låt dra en stund. Rosta mandeln i en torr varm panna tills den får lite färg. Sila gräddblandningen över chokladen. Tillsätt smör och glögg, mixa chokladsmeten med stavmixer tills det blir blankt. Häll i en form och kyl ner. Forma små kulor och rulla i mandeln. Receptet kommer från Arla.