Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chokladtryffel med glögg och mandel

Chokladtryffel med en skvätt glögg som smälter i munnen. Chokladtryffeln rullas sedan i hackad mandel.

Annons

60 st

Det här behöver du:

250 g mörk choklad

0,5 vaniljstång

1 dl vispgrädde

3 msk honung

50 g smör

1 msk glögg

100 g hackad mandel

Så här gör du:

Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda grädde, vaniljfrön, vaniljstång och honung i en kastrull. Koka upp, ta kastrullen från värmen och låt dra en stund. Rosta mandeln i en torr varm panna tills den får lite färg. Sila gräddblandningen över chokladen. Tillsätt smör och glögg, mixa chokladsmeten med stavmixer tills det blir blankt. Häll i en form och kyl ner. Forma små kulor och rulla i mandeln. Receptet kommer från Arla.