Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chokladkladdkaka

Kladdkaka är det recept som de flesta söker på webben och i dag är det Kladdkakans dag. Där finns flera kladdkakerecept men den här chokladkladdkakan är en höjdare för vuxna chokladälskare.

Annons

12 bitar cirka

Det här behöver du:

250 g mörk choklad

1 dl kaffe (starkt)

250 g smör (rumsvarmt)

2 dl strösocker

4 ägg

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant cirka 23 cm i diameter. Lägg bakplåtspapper i botten. Bryt chokladen i bitar och lägg i bunke tillsammans med kaffet. Ställ över vattenbad och låt smälta under omrörning. Tillsätt smör och socker lite i taget. Rör hela tiden så att allt blandas väl. Ta bort bunken från värmen. Vispa äggen lätt och rör ner dem och saltet i chokladsmeten. Häll i formen. Grädda i ugnen cirka 50 minuter. Sikta över florsocker och servera med lättvispad grädde.