Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chihuahuan från Beverly Hills Genre: BarnfilmFylld av lata klichéer

/

Premiär: 25 december

Svenska röster: Josephine Bornebusch, Douglas ”Dogge Doggelito” Léon, Sofia Ledarp

Regi: Raja Gosnell

Speltid: 1 tim 31 min

Censur: Barntillåten

Annons

Betyg: 1 ”Chihuahuan från Beverly Hills” är filmen som skildrar världen från en bortskämd knähunds synvinkel.

Chihuahuan Chloe lever sin überlyxiga vardag i Beverly Hills med sin matte Viv. Hon sitter vid poolen med sina vänner mopsen och pudeln, diskuterar designerväskor och de senaste hundtrenderna.

När Chloe tvingas följa med hundvakten Rachel på semester till Mexiko blir hon tillfångatagen av skurkar som snart inser att den lilla knähunden kan vara värd en förmögenhet. Den luttrade schäfern Delgado lyckas befria henne och de två drar ut på de hårda gatorna i Mexico city. Chloe har bara en sak för ögonen, att komma hem till Beverly Hills igen.

I den här filmen klarar sig hundflickor klädda i rosa italienskt läder inte själva. Det framställs som självklart att Chloe måste ha någon som tar hand om henne. Speciellt på ett sådant otäckt ställe som Mexico city, fullt av råbarkade macho-hundar och hänsynslösa skurkar. Ett trist tema och stereotypvarning härmed utfärdad. På alla fronter. Dessutom förhärligar filmen materialism samtidigt som den på individnivå gör narr av de, i det här fallet tjejer, som har en sådan livsstil.

Men ok, det här är en barnfilm, jag kanske borde låta hundar vara hundar och så vidare. Det är bara det att filmen varken är tillräckligt rolig eller spännande för att skyla över de lata klichéerna. När chihuahuan Chloe finner sitt ursprung i Mexiko och lär sig hitta sitt eget skall tänds ändå hoppet om någon slags poäng. Och visst, den kommer. Hon tillåts faktiskt förändras så pass att hon efter sitt äventyr kan tänka sig att skutta omkring i trädgården fastän hon har sin designer-dress på sig. Tack så mycket. Ironi eller ej, det är inte gulligt, bara slött.

Mer läsning

Annons