Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chicken Tikka Masala

En favorit som uppskattas både till vardag och fest. Med det här receptet får du enkelt till en härlig curry från grunden.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

500 g kycklingfiléer

3 tsk spiskummin

1 tsk gurkmeja

1 tsk chilipulver

1 kanelstång

2 gula lökar

1 röd paprika

1 kruka koriander

2 msk smör- & rapsolja

4 vitlöksklyftor

1 msk riven ingefära

1 burk krossade tomater, 400 g

1 dl vispgrädde

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

1 dl matyoghurt

Så här gör du:

Skär kycklingen i bitar. Blanda samman kryddorna. Skala och skär lökarna i tunna skivor. Skär paprikan i bitar. Ta bort och spara bladen på koriandern och hacka stjälkarna. Stek lök och paprika i smör- & rapsolja tills de är mjuka. Tillsätt kyckling, vitlök, ingefära och kryddblandning. Stek ytterligare 5 minuter. Häll i tomatkross, grädde, korianderstjälkar, salt och peppar. Låt koka på svag värme 10 minuter. Rör ner matyoghurten. Strö över korianderblad och servera med Asiatisk yoghurtdip (se nedan) och till exempelmango chutney och naanbröd.

Asiatisk yoghurtdip:

Svalkande sås med mynta och ingefära som passar till de flesta asiatiska rätter.

2 dl matyoghurt

3 kvistar färsk mynta

1 tsk riven ingefära

0,5 tsk salt

Hacka myntan och blanda med matyoghurt, ingefära och salt. Låt stå kallt. Receptet kommer från Arla.