Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefredaktören: En föränderlig värld

För ett antal år sedan, närmare bestämt 19 år sedan, förklarade en vän till mig vad en hemsida var, "jo, du förstår det är som en sida på en dataskärm där du kan titta på bilder och läsa en text".

Fullständigt obegripligt för mig vid den tidpunkten. Men å andra sidan, det var under samma tidsepok då livet styrdes efter tv-tablån, missades Aktuellt klockan 21.00 var det omöjligt att få veta vad som hänt. För att få reda på vad som hänt hemma i Östersund gick jag till Göteborgs Stadsbibliotek för att läsa Länstidningen.

Länstidningen fyller 90 år i år. I 90 år har vi berättat, undersökt och rapporterat i den pappersform som fram till ett par år sedan var vår huvudsakliga kanal. I dag är Länstidningen mer än en papperstidning. För att använda ett slitet uttryck, Länstidningen är inte gjord av papper, den är gjord av nyheter. Nyheter som presenteras i olika kanaler och uttryckssätt.

Vid årsskiftet tog vi ett första steg för att anpassa oss till en föränderlig värld när du som prenumerant fick fri tillgång till e-tidningen i våra nya prenumerationspaket.

I dag tar vi nästa steg när vi lanserar vår nya sajt. Sajten är långt ifrån en dataskärm där du kan titta på bilder och läsa en text. Den är så mycket mer. Utvecklad för din smarta telefon, men fungerar lika bra på din läsplatta eller dator. Kanske kan den upplevas som främmande till en början – den liknar inte gamla ltz.se men jag lovar den är mycket bättre, snabbare och framförallt – flera funktioner.

En sak är oerhört viktig att berätta – vår nya sajt blir aldrig färdig – låter konstigt eller hur? Men det är just det som är själva poängen. För att Länstidningen ska fortsätta att vara en stark röst i en föränderlig värld måste vi lyssna, lära och förändra. Och vi vill ha dig med i det arbetet.

Det finns tre saker som du som prenumerant kan bidra med:

* Är du prenumerant – registrera dig på ltz.se, på så sätt får du tillgång till allt innehåll i våra digitala kanaler – dessutom, e-tidning sex dagar i veckan och extra e-tidning vissa dagar under året när papperstidningen inte kommer ut.

* Hjälp oss att utvecklas – hör av dig till oss via vår maratonchatt i dag klockan 06-00, du kan också kontakta oss via mejl eller telefon.

* Hör av dig om du stöter på problem – vi har specialutbildad personal som är redo att hjälpa dig med de digitala hinder som kan uppstå i en föränderlig värld.

Vi kommer också att ge oss ut på länsturné under våren med mobilen och läsplattan i beredskap.

Vi ses därute, i en föränderlig värld som aldrig stannar upp – precis som Länstidningen.