Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefer talade nedsättande om personal

Två chefer, anställda på ett företag i Östersund, har bett övriga medarbetare om ursäkt för att de betett sig dåligt på en kickoff.

En av dem ska bland annat att sagt till en anställd att denne inte kommer att bli kvar på företaget.

Enligt uppgifter som LT har fått ska bland annat en av cheferna direkt till en anställd ha sagt något i stil med att "du kommer inte att bli kvar". De två cheferna ska också ha pratat högt, öppet och nedlåtande om andra anställda. En av dem ska också högt och tydligt ha sagt "jävla bögband" till bandet som stod för underhållningen.

Det framgår också att det varit alkohol med i bilden.

Företagets vd bekräftar händelsen.

– Vi hade kickoff för två månader sedan och höll till i en bygdegård utanför Östersund. Under dagen hade vi företagsinformation och teambuilding. På kvällen var det middag. Det var trevligt, jag var också där, säger vd:n till LT.

Enligt honom fanns det en bar där de anställda kunde köpa alkoholdrycker.

– Vi har en tydlig alkoholpolicy om att personal själva får köpa det som de ska dricka i en bar. Det är ett bra sätt för en arbetsgivare att kontrollera alkoholkonsumtionen, säger vd:n.

Han var dock inte med hela kvällen och hörde inte personligen det som sades.

Enligt honom är de två personer som sade olämpliga saker i positioner där de har andra anställda under sig.

– Två av de anställda gjorde ett misstag och uttryckte sig klumpigt. Och ett misstag tycker vi att man får göra, alla är ju människor och det är mänskligt att göra fel, säger vd:n.

Händelsen har gåtts igenom och diskuterats med alla inblandade. Företaget har också upprättat en handlingsplan för hur liknande ärenden ska hanteras i framtiden.

De två cheferna har bett om ursäkt till de som var med och till de personer som berördes av deras agerande.

I ett e-postmeddelande, som de skickat ut till de anställda, som LT har tagit del av står: "Hej! vi betedde oss dåligt på kickoffen i lördags. Vi har under måndagen bett alla som vi vet att vi sårat om ursäkt. Vi har även skickat ett mail till alla som var med under lördagen och bett om ursäkt".

I brevet garanterar de att det inte kommer att upprepas.

– Vi har tagit tag i det här och lämnat det bakom oss. Alla är väl medvetna om att man får göra misstag hos oss men man måste stå för dem. Men där går också gränsen, man får inte göra hur många misstag som helst, säger vd:n.