Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefer får vänta på dom

De två cheferna på Krokoms kommun till mobbade Lars Persson som begick självmord får vänta på sin dom.

Nytt datum är 19 februari.

På torsdagen skulle domen komma i den uppmärksammade rättegången mot två chefer vid Krokoms kommun som åtalades för att ha vållat kommunanställde Lars Perssons självmord.

Men domen skjuts upp.

Det var under våren 2009 som Lars Persson fick en ny chef som han hamnade i konflikt med. Tidigare hade han inte haft några problem. Lars Persson börjar må allt sämre. Den chefen har inte varit en av de tilltalade.

I början av 2010 informeras de ansvariga cheferna i ett brev från Lars Perssons kollegor om att han mår dåligt och far illa. Men i stället för att få adekvat hjälp arbetsbefriades Lars Persson och skickades hem i april.

I ett mejl till en av de åtalade cheferna ungefär en månad senare skriver Lars Persson och vädjar om nåd. Och ber samtidigt om att få fortsätta arbeta. Med vad som helst.

Han avslutar med: "En jätteförtvivlad och panikslagen Lars Persson".

Samma dag meddelade Krokoms kommun facket att man tänkte avskeda Lars Persson och han blir varslad två dagar senare.

Den 10 juni skulle det hållas en överläggning om avskedet. Det mötet hålls aldrig, morgonen den 10 juni hittas Lars Persson död.