Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Charterarrangör ska ersätta bagagekostnad

Taxin var för liten för resväskorna och paret som semestrade på Kanarieöarna fick betala drygt 7 500 kronor för att få hem dem senare.

Allmänna reklamationsnämnden har rekommenderat reseföretaget i Östersund att ersätta paret för deras utlägg med att få hem väskorna.

Anledningen till att väskorna inte kom med charterflyget hem hänger ihop med att taxin var för liten. Chauffören meddelade kortfattat att bagaget skulle transporteras på annat sätt.

Charterarrangören anser att paret lämnade bagaget på destinationen och det är deras ansvar att bekosta transporten hem.

Allmänna reklamationsnämnden slår emellertid fast att arrangören ansvarar för prestationer som ska utföras också av andra än arrangören. I det här fallet handlar det om den som anlitats för att utföra transfern. Paketreselagen gäller.

Att bagaget inte kunde checkas in samtidigt med paret och att taxin var så liten att bagaget inte fick plats var inte parets fel. Charterarrangören ska därför ersätta paret med drygt 7 500 kronor.